Skip to main content

Referenssit

Kohti energiatehokkuutta ja kiinteistöjen parempia olosuhteita

Maalahden kunnalla on käynnissä hanke "Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen – askel kohti kestävämpää tulevaisuutta". Hankkeen tarkoituksena on lisätä kestävyyttä Maalahdessa energiatehokkailla ratkaisuilla. One1 Oy on Maalahden kunnan kumppanina matkalla kohti puhtaampaa tulevaisuutta.

Asiakas

Maalahden kunta

Kohde

Kunnan kiinteistöt, yhteensä 15 kohdetta. Mm. kouluja, päiväkoteja, palvelutaloja, urheiluhalli, kunnantalo ja terveyskeskus.

Tavoite

Päästä ”energiasyöpöistä” eroon, kehittää ja varmistaa kiinteistöjen energiatehokas käyttö unohtamatta kiinteistön olosuhteita.

Toimenpiteet

Energiakulutuksellisesti merkittävien kiinteitöjen energiankäytön optimointi ja energiakulutuksen seuranta.
Kiinteistöihin tehtiin mm:
• kiinteistön etähallinta
• energiaraportointi
• olosuhdemittauksia (kuten lämpötila, hiilidioksidi, ilmankosteus)

Tulokset

Kiinteistöjen olosuhteita on parannettu.
Ilmanvaihdon muutoksilla on saatu positiivisia vaikutuksia.
Energiakustannuksissa säästöjä on syntynyt merkittävä määrä.

One1 Oy:n ja Maalahden kunnan yhteistyö on lähtenyt liikkeelle jo vuonna 2018. Maalahden kunta halusi pureutua kiinteistöjen energiatehokkaaseen käyttöön sekä taata paremmat olosuhteet kiinteistöjen käyttäjille. Halu panostaa toimiviin kiinteistöihin toimi luonnollisena ponnahduslautana pitkäkestoiselle kumppanuudelle.

Ensimmäisessä vaiheessa Maalahden kunnan kiinteistöt kartoitettiin perusteellisesti. Kartoitusten pohjalta määritettiin tarpeenmukaiset kiinteistökohtaiset toimenpiteet energiatehokkuuden parantamiseksi. Toimenpiteissä työkaluina käytettiin olosuhdemittauksia, joilla varmistettiin, että tehdyt toimenpiteet tuottavat halutun tuloksen.

Vuosien varrella yhteistyö on laajentunut kokonaisvaltaisempaan energiakumppanuuteen ja tällä hetkellä One1 Oy vastaa Maalahden kunnan energiaraportoinnista, olosuhdemittauksista ja kiinteistöjen etähallinnasta.

Kumppanuuden aikana yhteistyöllä on saatu aikaan olosuhteiden kohentumista sekä merkittäviä säästöjä energiakustannuksissa. Olemme myös pystyneet vapauttamaan kiinteistöhuollon aikaa heille tärkeisiin asioihin.

Voisiko tämä ratkaisu sopia myös teille?
Ota yhteyttä.