Skip to main content

Referenssit

Lämpöpumpputeknologiaan perustuva energiaratkaisu

Energiaratkaisulla katetaan noin 100 % tehtaan vuotuisesta kylmäenergiatarpeesta ja merkittävä osa lämpöenergiantarpeesta.

One1 Oy integroi Herkkumaa Oy:n Tuuloksen tehtaalle energiaratkaisun, joka perustuu lämpöpumpputeknologiaan. Ratkaisussa hyödynnetään esimerkiksi pastöroinnissa, höyryntuotannossa ja kylmäntuotannossa syntyvä hukkalämpö uudelleen tehtaan prosesseissa. Hankkeen uutuusarvo liittyy integroituun lämmöntuotantoon, jossa yhdistetään uudella tavalla lämpölaitos, lämmön ja kylmän varastointi, lämpöpumput, sekä kylmälaitos yhdeksi kokonaisuudeksi.

One1 Oy vastaa energiaratkaisun toimituksesta ja operoinnista. Kokonaisuus on osa One1 energiapalvelua. ”Vastaamme tällä paikallisesti asiakkaiden muuttuviin energiatarpeisiin, jossa One1 ottaa vastuun koko energian tuotannosta ja sen toimittamisesta asiakkaalle, toteaa One1 Oy:n Mika Kallio.”

”Pyrimme toiminnassamme koko ajan kohti hiilineutraalimpaa toimintaa. Tämä on ensi askel kohti laajempaa ja kokonaisvaltaista kiertotaloutta, jossa One1 pitkäaikaisena, luotettuna kumppanina tuo vahvaa teknistä osaamista ja vie meitä kohti hiilineutraalisuutta”, kommentoi Herkkumaa Oy:n toimitusjohtaja Atte Rekola. ”Seuraavana suunniteltuna askeleena meillä on fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvilla energialähteillä kaikissa teollisissa prosesseissa”.

Voisiko tämä ratkaisu sopia myös teille?
Ota yhteyttä.